Racing

Lundqvist tog dramatisk Indy Lights-seger

Linus Lundqvist tog över ledningen i Indy Lights-tabellen när han körde hem säsongens första seger under stor dramatik på en upptorkande bana på Barber Motorsports Park.

Foto: Penske Entertainment Corp.

Lundqvist fick maximal utdelning i årets andra deltävling, med pole position och ledning från start till mål på sin väg mot Indy Lights-karriärens fjärde seger.

Tyresö-sonen – som vann på Barber Motorsports Park även förra året – tvingades emellertid gräva djupt när vädrets makter slog till i Alabama. Ett skyfall inför start i söndagens race ändrade förutsättningarna radikalt efter en ditintills torr helg – och kampen om segern kom att bli spektakulär.

Lundqvist och HMD Motorsports-kollegan Benjamin Pedersen (Danmark) var i en klass för sig i vätan, långa stunder över sekunden per varv snabbare än resten av fältet, och duellerade bokstavligt talat hela vägen in i mål när Lundqvist på kraftigt slitna regndäck tvingades till en defensiv avslutning när banan torkade upp.

Den skandinaviska duon kämpade med frenesi om segern under det allra sista varvet, men Lundqvist behöll kylan och lyckades avvärja Pedersens attack – med lätt kontakt mellan bilarna i sprinten in över mållinjen. Lundqvists segermarginal skrevs till slut till 17 hundradels sekund.

– Det där var tight! Det här är en av de absolut skönaste segrarna i min karriär, säger Linus Lundqvist. Mina däck var helt slut under de sista 15 varven. Det sprutade gummirester på visiret och jag trodde nästan inte att jag skulle komma i mål. Det var extremt svårkört, så jag är verkligen stolt över att jag lyckades hålla ihop det. Stort tack till teamet som givit mig en snabb bil både i regn och torrt den här helgen. Grymt!

I och med helgens seger övertar Lundqvist nu ledningen i Indy Lights-tabellen, nio poäng före Pedersen.

Foto: Penske Entertainment Corp.