Rally

Ny kartläsare för Solberg

Rallyföraren Oliver Solberg (20) tar in britten Elliott Edmondson som ny kartläsare. Duon kommer att göra sin debut tillsammans i rallybilen nästa vecka då det är dags för säsongsavslutningen i Rally Monza. 27-åringen från Milton Keynes var tidigare en del av M-Sport. Den här säsongen har Edmondson samarbetat med bland andra Andreas Mikkelsen.

-Jag ser verkligen fram emot att jobba med Elliott. Vi har varit mycket tillsammans den senaste tiden och tränat noter, och det har fungerat väldigt bra. Han har mycket erfarenhet och har redan bidragit med input och idéer för framtiden, säger Oliver Solberg.
20-åringen valde att avsluta sitt samarbete med irländaren Aaron Johnston i somras. Däremellan  vikarierade britten Craig Drew i högerstolen.

-Planen var hela tiden att ingå ett samarbete med Elliott, och nu kan vi äntligen komma igång. Rally Monza är svårt med mycket information från teamets säkerhetsteam, men det blir bra med en utmanande debut. Vi förväntar oss att få de svar vi behöver om samarbetet fungerar som vi hoppas på.

Rally Monza blir det fjärde i karriären i rally-VM:s största klass (WRC) för Oliver Solberg. Förra månaden blev det klart att Hyundais unga fabriksförare kommer att flyttas upp till toppnivån i rally-VM nästa säsong. Planen är att 20-åringen ska dela teamets tredje hybridbil med spanjoren Daniel Sordo.