Rally

Toppfart innan Solberg drog sig ur

Oliver Solberg visade toppfart innan han i samråd med sitt Hyundai-team valde att dra sig ur Rally Monte-Carlo på söndagen på grund av ett avgasläckage tidigare under tävlingen.

På tävlingens 13:e specialsträcka satte Oliver tredje bästa tid, endast slagen av Kalle Rovanperä och Sebastien Ogier. Men han var snabbare än den bästa rallyföraren genom tiderna, Sebastien Loeb, som vann säsongsinledningen i Monte-Carlo före Sebastien Ogier och Craig Breen.

– Vi hade litet hopp om att kunna genomföra tävlingen när sista dagen startade. Vi låg så långt efter i tid att det enda målet var att få så mycket erfarenhet som möjligt för bilen, teamet och oss själva. Vi hade den sjunde bästa tiden på den 14:e specialsträckan, men efter den sträckan kom vi överens med teamet om att dra oss ur resten av tävlingen. Formen var inte riktigt bra efter de senaste dagarnas händelser, sa Oliver Solberg.

Det första världsmästerskapet i rally med hybridbilar någonsin startade något dämpat för Solberg, som vid de första specialsträckorna som kördes i mörker på torsdagskvällen inte hörde sin kartläsare Elliott Edmondson på grund av problem med det interna kommunikationssystemet.

Lördagen började inte mycket bättre då ett läckage på avgassystemet fyllde kupén med avgaser, vilket skulle visa sig vara avgörande för hela tävlingen. En avkörning på tävlingens 10:e sträcka ledde till att Solberg tappade över en halvtimme och på söndagen valde duon i samråd med teamet att dra sig ur tävlingen när tre specialsträckor återstod.

– Helgen var lång och jobbig, men jag är väldigt nöjd med det jobb vi har gjort. Även om det har varit svårt fick vi några bra etapp- och mellantider. Vi tar med oss ​​det positiva från det. Stort tack till teamet för långa dagar och många timmar och stor insats. Tillsammans ska vi jobba för att förbättra oss inför nästa tävling, sa Oliver Solberg.

Photographer: Romain Thuillier. Hyundai Motorsport GmbH