Rally

Rådström Motorsport anmälda till Rally Sweden

Torsby-teamet Rådström Motorsport är anmälda till årets upplaga av Rally Sweden Historic i Umeå den 24-27 februari med sin klassiska orangea Volvo 262. Teamet, bestående av föraren Arne Rådström och kartläsaren Thomas Nilsson, är tillbaka i tävlingen efter ett par års frånvaro med målsättningen att vara med och utmana om segern i rallyt som körs parallellt med VM-tävlingen.

– Det ska bli superfränt att köra Svenska Rallyt igen, säger Arne. Det är kul att tävlingen körs i ett nytt område, vilket kommer bli en utmaning. Vi åkte Finnskogsvalsen hemma i Torsby förra veckan efter ett uppehåll på nästan två och ett halvt år, och det tog till sista sträckan innan vi började hitta tillbaka till farten. Det krävs mer kilometer bakom ratten i bilen innan Rally Sweden, men får vi allt att klaffa ska vi gå för seger.

Efter att ha vart baserat kring teamets hemort i Torsby de senaste åren så flyttar nu Rally Sweden till Västerbotten och Umeå för att vintersäkra tävlingen. Det gör att rallyt kommer betydligt närmare kartläsare Thomas Nilsson från Boden, som efter ett par säsonger utanför bilen nu kliver in tillsammans med Arne igen.

– Det ska bli väldigt trevligt att komma tillbaka till Arne. Han är en otroligt talangfull förare som alltid är rolig att åka med. Jag har åkt mycket i Umeå tidigare, men aldrig ett VM-rally. Så det ska bli kul. Jag tror vi har goda chanser att utmana om en pallplats, eller till och med segern, säger Thomas.

Som hjälp under tävlingen kommer Arne och Thomas ha med sig Dennis Rådström, son till Arne som de senaste åren tävlat i VM och EM. Dennis har mycket erfarenhet från stora tävlingar och har bland annat vunnit den tvåhjulsdrivna VM-klassen i Rally Sweden två gånger. Han kommer finnas kring teamet som koordinator och hjälpa till för att maximera resultatet för Rådström Motorsport.

– Rally Sweden Historic är ett härligt jippo med mycket folk som tittar och hård konkurrens i klasserna, så jag ser mycket fram mot att hjälpa till. Jag ska bidra med det jag kan för att hjälpa dom under tävlingen. Jag har åkt en del med pappa, så jag känner bilen väl och ska se till att de är på ett gott humör hela tävlingen, säger Dennis.

– Det är extra kul att det blir lite ombytta roller nu. För innan har jag och Arne hjälpt Dennis på VM-tävlingarna, och nu får han hjälpa oss. Han blir ett stöd att bolla taktik, däckstrategier och noter med, avslutar Thomas.

Foto: Rådström Motorsport