Racing

Formula Nordic på sommarlovet 2022

Formula Nordic har presenterat sin tävlingskalender för säsongen 2022. Klassen behåller sin status som svenskt juniormästerskap. Då det nästan uteslutande är ungdomar som kör i klassen och med tanke på deltagarnas ålder har promotorn Dick Jönsson-Wigroth gjort en speciell anpassning inför nästa säsong:

– För första gången har vi valt att lägga en kalender där vi har tagit hänsyn till att de flesta av våra förare går i skolan. Vi har därför lagt en kalender där merparten av tävlingarna körs under tiden som de har sommarlov. Detta har varit ett önskemål från deltagarna och det känns bra att vi har kunnat ordna det så inför nästa säsong.

Kalendern 2021 ser ut så här:

13-14 maj Anderstorp
17-18 juni Drivecenter Arena, Fällfors
8-10 juli Falkenberg
5-6 augusti Anderstorp
19-20 augusti Gelleråsen Arena, Karlskoga
17-18 september Rudskogen
30 sept-1 oktober Mantorp

Intresset har ökat på senare år för denna klass och trots pandemin har vi sett en ökning av antal deltagare på senare år. Det är nya förare på väg in i klassen till nästa säsong.

Foto: Racefoto.se