Racing

SPVM premiär på Vårracet

Det blev en solig och kall premiär på Mantorp Park under Vårracet när Sportvagnsmästerskapet inledde sin säsong tillsammans med SSK-Serien.

Samuel Johansson utklassade alla i Verktygsboden Modsport.

Verktygsboden Modsport mönstrade ett bra startfält där Samuel Johansson tog pole med sin otroligt vässade BMW. Det var ingen som kunde matcha honom i racet heller, där han flög ifrån konkurrenterna och vann med 13 sekunder före Jonas Jansson och Toni Berggren (som vann klass II före Fredrik Olsson och Niklas Mårtensson. Kent Johansson blev trea i klass I.) Anders Ekdahl vann klass III och Ginetta G20 Cup före Anders Björnson och Gustav Larsson. Andra racet fick ett liknande utseende. Johansson vann före Jansson och Berggren (som vann klass II före Olsson och Mårtensson.) I klass III vann Andreas Ekvall före Ekdahl och Larsson.

Michael Stegmann var snabb i Roadsport.

I Roadsport A+B tog Lars Macklin pole, men sedan var det roliga slut… Bakaxeln hängde löst och tog stöd mot avgassystemet för att inte trilla i backen. Det var därmed slutåkt för Macklin. Det var visserligen kallt i backen, men torrt på vägen, men något märklig var det att det blev tre B-förare i topp i första racet! Dansken Michael Stegmann vann före Martin Gistell och Jonas Gräf. Björn Nyman vann A-klassen före Torbjörn Isaksson. I andra racet blev ordningen något mera återställd då Nyman vann A-klassen före Isaksson, men vinnaren i B-klassen, Stegman, slog sig in emellan dessa båda A-förare! Gistell kom tvåa och Gräf trea.

#89 Erik Blixt och #90 Christoffer Waern inför duellen i Roadsport C.

Roadsport C blev en duell denna gång mellan Erik Blixt och Christoffer Waern. Dessa båda herrar var snäppet bättre än resten av fältet. Waern var snabbast på kvalet, men Blixt vann första racet 0.17 sekunder före Waern. Niclas Larsson slutade trea. För att höja stämningen vänder man topp sex till andra racet. Hans Drangel startade i pole och han lyckades leda fältet ett par varv, sedan blåste toppduon förbi. Denna gången vann Waern med halvsekunden före Blixt med Larsson på en ny tredjeplats.

Johan Kylberg med sin snabba Wolf i RS-klassen.

Det var glädjande att se att RS & Clubmanheatet hade det största startfältet! Johan Kylberg tog pole med sin sprillans nya Wolf. Efter en hård fight med Erik Stillman vann Kylberg det första racet före Stillman. Clubmanföraren Mattias Andersson kom trea totalt och han vann Clubman före Peter Öfverman och Hans Tullsten. Magnus Wallén slutade trea i RS. I andra racet var Stillman snabbast iväg och han drog ifrån fältet till att börja med, men Kylberg bet ihop och kämpade sig närmare och närmare, men Stillman vann racet knappa sekunden före Kylberg och Wallén. Andersson var som vanligt överlägset snabbast i Clubman, men han krokade ihop med Peter Gustafson och tvingades bryta. Öfverman tog därför segern före Tullsten och Pete Roberts.