Racing

Tajt toppstrid i Volvocupen

Det blev hett på SSK’s största tävlingshelg Raceweek, och då inte bara på grund av värmeböljan. Det har blivit riktigt tajt i toppstriden mellan Haflidason och Skagerfält eftersom den sistnämnde tog dubbelseger i helgen, den andra av vinsterna med en omkörning av just Haflidason på sista varvet! Poängmässigt står dessa två nu på exakt samma poäng när endast tre race återstår.

Foto: Bengt-Åce Gustafsson, Racefoto.se

Trion därefter i tabellen med Niklas Angbo, Julia Eliasson och Adam Olinson hade några härliga fajter i båda racen, lite väl hett kanske i första racet då Angbo och Olinson krokade ihop på TV-krönet vilket resulterade i svartflagg för Angbo och DNF för Olinson, Julia var den stora vinnaren som lyckades hålla sig ifrån trubblet mellan grabbarna och segla iväg till en bekväm fjärdeplats i racet. I race två var dessa tre återigen i luven på varandra där det länge såg ut som att Julia Eliasson skulle återigen lyckas hålla grabbarna bakom sig men Niklas Angbo ville annat och klämde sig förbi. Detta innebär att kampen om tredjeplatsen i serien fortsätter där det endast skiljer sex poäng mellan Niklas och Julia.

Tre nya gästspelare i Volvocupen denna helg.

Sanna Andréasson, som var tvåa totalt i serien förra året, tog ut sin snabba 850 och klämde direkt till med två stycken tredjeplatser i racen.

Även besök av en gammal bil med ny chaufför nämligen Alexander Hasselström i pappa Magnus vit/blåa 850. Alexander som tidigare kört Renault Junior Cup gjorde denna helg sin första tävling, av många hoppas vi, i Volvocupen.

Sist men inte minst Anders Kjellberg som gjorde comeback i Volvocupen efter sisådär ca 20 år. Anders har köpt Richard Bertilssons blåa Volvo 850 och verkade fort få förtroende för bilen då han putsade sina egna tider rejält för varje pass han körde.

Nästa race i Volvocupen är den 6-8 september på Gelleråsen, Karlskoga.