Racing

Dahlgren dubbelsegrade och Engman debutsegrade

Flera rekord slogs under STCC TCR Scandinavia-helgen på Gelleråsen Arena där Robert Dahlgren säkrade sex av sex möjliga pole positions, tog två segrar samtidigt som Kevin Engman säkrade sin debutseger i mästerskapet.

Foto: STCC

I såväl första som andra tävlingen dominerade CUPRA Dealer Team – PWR Racing-duon Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky, med två dubbelsegrar.

Detta trots att PWR Racing kämpade med tekniska problem i Robert Dahlgrens bil under de båda inledande testpassen.

– Vi har haft en helt otrolig helg! Två pole och två segrar för mig ihop med tre pallplatser för Mikaela. Ett drömscenario. Det har gått enormt bra och teamet har jobbat oerhört hårt för att komma tillbaka efter strulet vi hade under testerna. Det blir många superlativ, men jag trodde inte att det skulle gå så här bra i helgen, säger Robert Dahlgren.

Foto: STCC

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde en stark uppkörning från sjunde till tredje plats i sista tävlingen och säkrade därmed sin bästa STCC-helg någonsin med pallplats i samtliga tre tävlingar.

– Det känns jättebra, jag är superglad med uppkörningen i den här tävlingen. Jag hade siktet inställt på andraplatsen, men ville inte riskera för mycket efter att ha kört upp så många platser. Att klättra till andra plats i mästerskapet är riktigt kul. Teamet har gett mig bra förutsättningar som har gjort detta möjligt och ett stort tack till dem, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Efter en nattsvart inledning på helgen säkrade Brink Motorsport en skön revansch i sista tävlingen där Kevin Engman imponerade med debutseger framför teamkollega Tobias Brink på andra plats.

– Jag vet inte hur jag ska sammanfatta mina känslor. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle stå överst på pallen. Riktigt skön revansch efter en tung inledning på helgen. Ett stort, stort tack till hela Brink Motorsport, säger Kevin Engman.

– Otroligt skönt! Kevin gjorde ett helt fantastiskt race, att ta en STCC-seger i sin andra tävling i mästerskapet är imponerande. Kul att ta en andraplats själv också, men vi hade velat haft mer från helgen och vi får jobba vidare på detta, säger Tobias Brink.

Foto: STCC

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman gjorde en stabil Kanonloppet-helg med pallplats i första tävlingen efter att Lestrup Racing Team-föraren Mikael Karlsson fått ett straff och flyttats ned till fjärde plats.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström hade en blandad helg med en tredjeplats i andra tävlingen, men motorstopp i den sista tävlingen.

– Vi hade bra pace i andra tävlingen och det var skönt att säkra en pallplats. Tyvärr hade jag en sammanstötning med Mattias Andersson som ledde till att jag fick punktering och körde de tre sista varven utan stötdämpare. Inte en helg jag är nöjd med, men vi fick med oss en del poäng, säger Oliver Söderström.

Volkswagen-föraren var inblandad i en kontroversiell krasch med MA:GP-veteranen Mattias Andersson i första tävlingen efter hatt ha kämpat om en pallplats som resulterade i att Lynk & Co-föraren snurrade av banan medan Söderström kunde fortsätta i en mycket skadad bil.

I mästerskapet leder Robert Dahlgren fortsatt på 178 poäng, med teamkollega Mikaela Åhlin-Kottulinsky ny tvåa, 49 poäng bakom. Tobias Brink har tappat ner till tredje plats, 61 poäng bakom Robert Dahlgren.

I teammästerskapet utökar CUPRA Dealer Team – PWR Racing ledningen till 94 poäng över Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm.

Oliver Söderström leder fortsatt juniormästerskapet, men nu bara en poäng framför Hugo Nerman.

Privatförarmästerskapet leder Mattias Andersson, 56 poäng framför Isac Aronsson.