Racing

Dahlgren säkrade tre STCC-pallplatser

Robert Dahlgren trotsade tuffa förutsättningar i årets näst sista STCC TCR Scandinavia-helg på Anderstorp med ösregn och tung bil till tre pallplatser och en solid mästerskapsledning inför finalen.

– Det har varit en händelserik och bra helg med tre pallplatser av tre möjliga, säger Robert Dahlgren. Jag är speciellt nöjd med sista tävlingen där jag körde upp mig från sjätte till andra plats. Vi har en okej marginal inför finalen, men vi kommer att få kämpa hårt om titeln och det är vi utan tvekan redo för.

Axel Bengtsson imponerade med näst snabbaste tid i kvalet, trots att han aldrig tidigare kört på Anderstorp-banan, och följde upp det med tre topp fem-placeringar, något som gör att han nu leder Junior-SM.

– Vi lyckades ta bra resultat när det väl behövdes och jag är absolut nöjd med helgen på Anderstorp, säger Axel Bengtsson. Målsättningen var att ta över ledningen i juniormästerskapet och det har vi lyckats med. Nu är jag otroligt taggad inför min första STCC-final på Mantorp.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing har tack vare helgens resultat tagit över ledningen i teammästerskapet inför STCC Grande Finale på Mantorp Park den första oktober.

– Vi har fått kämpa hårt för resultatet i helgen och Robert såväl som Axel har levererat på topp under tuffa förhållanden, säger Marcus Ekström, teamchef PWR Racing. Förutsättningarna inför finalen är bra och nu har vi ett hårt arbete att förbereda oss för vad som kommer att bli en av de tuffaste avslutningarna på många år.