Rally

Solberg avslutade säsongen med sin fjärde seger

VM-säsongen avslutades på bästa sätt för Oliver Solberg med seger i Rally Chile i helgen.

En perfekt genomfört tävling slutade med seger för Oliver och hans kartläsare, britten Elliott Edmondson. 25,8 sekunder skilde till tvåan Gus Greensmith, som kör för samma Toksport-team och har en likadan bil.

Genialisk och genomtänkt insats för att ta bästa möjliga hand om däcken var avgörande för triumfen.

– Däckstrategin gav verkligen resultat. Hela tävlingen har varit en brant inlärningskurva – inte minst när det gäller att ta hand om däcken, sa Oliver Solberg.

Det har blivit fyra segrar den här säsongen, varav tre i VM: Sverige, Finland och Chile. Oliver vann även EM-tävlingen Rally of Scandinavia i somras. Helgens triumf var av den mer minnesvärda sorten:

– En fantastiskt tävling. Från det att vi kom till Chile och mötte tusentals fans i starten av tävlingen tills vi körde de sista metrarna in i målet har det varit en enorm upplevelse, sa Oliver Solberg.

Oliver Solberg avslutade VM-säsongen med 91 poäng efter sju tävlingar i WRC2-klassen. Förarna väljer i förväg vilka sju individuella tävlingar de vill räkna med i sitt mästerskap. Han fick inga VM-poäng för segern i Finland, då den inte var nominerad i Olivers mästerskap.

Norrmannen Andreas Mikkelsen leder VM i WRC2 med två tävlingar kvar för hans del.

Foto: Oliver Solberg Rally