Rally

Pallplatsen gled Oliver Solberg ur händerna

Oliver Solberg körde in till en 5: plats i WRC2-klassen i Rally Portugal.

19-åringen fick stopp på bilen dagen innan och förlorade över en minut och där med även greppet om en pallplats. Oturen skedde i slutet av tävlingens 14:e specialsträcka på lördagen, när Solberg juniors Hyundai i20 R5 stoppade i en snäv sväng. Det tog en minut att få start på bilen och kunna läggs i backen. Tidsförlusten gjorde att både regerande världsmästaren Mads Østberg och ryska Nikolay Gryazin kunde passera honom i resultatlistan.

2021 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Portugal / 20th-23rd May, 20211 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Oliver slutade rally på en 11:e plats totalt (alla klasser inräknat) WRC-klassen vanns av brittiska Elfyn Evans, medan finnen Esapekka Lappi vann WRC2-klassen.

– Resultatet blev inte riktigt vad jag hade hoppats på men jag är ändå nöjd med helgen. Jag har lärt mig massor och skaffat mig mer rutin som jag kommer ha nytta av i kommande tävlingar, säger Oliver Solberg.

Det var första gången Oliver körde VM-tävlingen i Portugal, tävlingen är känd för att vara tekniskt mycket utmanande. Solberg var snabbast av alla i WRC2-klassen på sträcka 12.

– Redan efter rekognosceringen i början av veckan insåg jag hur svår denna tävlingen skulle bli. Det var svårt att få till noterna då vägarna innehåller så många svängar, krön och andra komplicerade sektioner. Man förstår verkligen inte hur utmanade det är förens man kört sträckorna, säger Oliver Solberg.

Första helgen i juni kommer 19-åringen att köra sin andra VM-tävling i värstingklassen i en Hyundai i20 Coupe WRC när rally-VM fortsätter i Rally Italia på Sardinien.