Rally

Bruten VM-tävling för Oliver Solberg

Hyundai-föraren Oliver Solberg fick bryta VM-tävlingen Rally Acropolis på lördagen.

Vid tävlingens nionde specialsträcka var bilen så skadad att de inte kunde tävla vidare. Innan olyckan inträffade hade 19-åringen imponerat enormt på rallyts knappt 25 kilometer långa åttonde specialsträcka där han krossade klassrivalerna med tio sekunder. Solberg var också sensationellt nog snabbare än en av WRC-fabriksbilarna i värstingklassen.

– Vi hade problem med stötdämpningen första dagen och på grund av det tappade vi ledningen och fick stå över flera specialsträckor. Det som hände på lördagen var helt vårt eget fel. Men vi är ett team, vilket innebär att vi båda förlorar och vinner tillsammans. Det är lite svårt att acceptera just nu, men vi kommer tillbaka starkare, sa Oliver Solberg, som inte kommer att starta om på söndagen.

Från tävlingen kan Solberg ta med sig två sträcksegrar.

– Vi kör en helt nyutvecklad bil, och det positiva vi tar med oss ​​härifrån är att den visar stort potential.