Rally

Över 100 SM-åkare i East Sweden Rally

När anmälan till East Sweden Rally, årets tredje SM-deltävling i rally, stängde på söndagseftermiddagen var det hela 103 ekipage som anmält sig i de fyra SM-klasserna. Med arrangörens satta maxtak på 100 bilar fick supportklasserna, som samlat 50 anmälda, utgå ur tävlingen.

Förra årets segrare i East Sweden Rally, Patrik Flodin & Göran Bergsten. Foto: Rally-SM

– Det är jättekul att det är sånt intresse, säger tävlingsledare Stefan Thaleman. Att det är över 100 anmälda visar att SM-lever och att det vi i East Sweden Rally tillsammans med promotorn MAS gör är rätt. Sen är det givetvis tråkigt att behöva ta bort supportklasserna med 50 anmälda, vi ville gärna ha med dom. Men vi kan tyvärr inte ta emot så många startande.

Den trimmade tvåhjulsdrivna klassen är den största sett till antal startande med 58 bilar som gör upp i de Östgötska skogarna. I Trimmat 4WD ställs PG Andersson, vinnare i senaste tävlingen i Hässleholm, mot Mattias Adielsson, segrare i premiären i Vännäs i februari. Båda med revansch att utkräva efter att PG bland annat behövt bryta i ledning 2017 och Adielssons bil började brinna samma år.

– Det ska bli kul att se fighten mellan PG Andersson och Mattias Adielsson. Det kommer inte bli en lätt resa för dom, de Östgötska vägarna är kända för att vara tuffa, säger Thaleman.

East Sweden Rally kommer att genomföras helt publikfritt på grund av rådande läge kring covid-19, något som tävlingsledningen poängterar vikten av för att kunna genomföra tävlingen.

– Vi uppmanar alla all följa vår vädjan om att stanna hemma och följa rallyt digitalt. Det är ett speciellt år och vi kan inte göra annat än att gilla läget. Givetvis är det tråkigt att vi måste be publiken att stanna hemma, men vi har inget annat val. Vi måste i första hand tänka på våra medmänniskor och inte bidra till ytterligare smittspridning. Vi vädjar också till alla att vara positiva och hålla god ton, så väl tävlande, som publik och media. Ingen tjänar på att vara negativ i detta läget, utan vi får se positivt på det hela och vara glada för att vi kan köra rally trots allt som sker, avslutar Thaleman.