Rallycross

Ekström kör VM i Finland

Efter helgens succé i Höljes tillsammans med KYB Team JC blev det klart att Mattias Ekström återvänder ännu en gång till rallycrossen. Redan till helgen kommer han köra de kommande två VM-deltävlingarna i finska Kouvola.

Foto: Jan-Kare Rafoss

– Det känns riktigt kul att köra med KYB Team JC även i Finland, säger Mattias Ekström. Jag har aldrig varit där och tävlat innan, så jag vet inte vad jag kan förvänta mig av banan. Men jag ser fram emot ännu en fantastisk helg med teamet och åker dit med samma inställning som till Höljes – att göra mitt bästa tillsammans med ett bra team.

Det svenska VM-debuterande teamet KYB Team JC, gjorde under helgen i Höljes sitt första framträdande i VM. De resulterade i en vinst och en andraplats för Mattias Ekström, som ligger tvåa i mästerskapet – precis före teamkollegan Robin Larsson. Därmed leder teamet teammästerskapet i VM.

– Tanken från början var att Mattias inhopp bara skulle vara en engångsgrej i Höljes, men nu fick vi möjligheten att fortsätta samarbetet även i Finland, säger teamchef Joel Christoffersson. Mattias är jätteviktig i KYB Team JC. Så att få med honom även till de kommande två tävlingarna känns riktigt skönt, både för Robins skull och för hela teamet. Målet nu kommer vara att fortsätta kämpa för poäng både i teammästerskapet och förar-VM.