Rallycross

Kevin Hansen vann premiären i Rallycross-VM

Kevin Hansen slog de bästa i världen när FIA World Rallycross-mästerskapet 2021 startade i Barcelona, Spanien.

Kevin Hansen har redan vunnit i Rallycross-VM men då, i Abu Dhabi 2019, gjorde han det efter ett straff för vinnaren på banan. Den här gången segrade Kevin helt på förtjänst efter en stark prestation.

Under större delen av helgen skuggades Kevin av sin äldre bror Timmy, bakom dem lurade emellertid trefaldig världsmästaren Johan Kristoffersson.

Kristoffersson diskvalificerades från Q1 – efter att hans dataloggare visade sig inte vara ansluten. Kristoffersson vann alla tre efterföljande kval och tog sig själv upp till sjätte plats efter Q4 – och tillbaka i jakten.

Timmy Hansen vann första semifinalen, vilket gjorde att Hansen World RX Team delade på första startraden i finalen. Kevin vann finalen före Timmy som stod emot pressen från Kristoffersson hela vägen till målflagg.