Rallycross

Pallplats för Kristoffersson

World RX inleddes med en spektakulär upphämtning för KYB EKS JCs Johan Kristoffersson, som trots första omgångens missöde slutade trea i tävlingen.

Den inledande deltävlingen av FIA World Rallycross Championship har precis avslutats i spanska Barcelona. För trefaldiga världsmästaren Johan Kristoffersson är det första tävlingen tillsammans med teamet KYB EKS JC, och han visade direkt sitt tempo med snabbast tider genom i hela grundomgången. Men ett problem med en kabel till dataloggsystemet gjorde att Kristoffersson i efterhand diskvalificerades från Q1 och han rasade till sista plats efter Q2. Men högt tempo gjorde att han kunde avancera till sjätteplats i grundomgången, och avsluta tvåa i semifinalen. Efter en actionfylld final avslutade han trea i tävlingen och ligger även trea i mästerskapet, nio poäng bakom ledaren.

– Det här var första tävlingen för mig med KYB EKS JC, och vi avslutade precis tävlingen på tredje plats, säger Johan Kristoffersson. Jag hade en stor fight tillbaka efter gårdagens straff, men vi var snabbast i alla omgångar och satte snabbaste varvtiden i finalen. Teamet har jobbat riktigt hårt och bilen har varit en dröm att köra. Tyvärr kunde vi inte avsluta på topp den här gången, men vi hade hög fart och jag njöt verkligen av att köra Audin.

Foto: Jan Kåre Rafoss