Rallycross

Andersson i ledning inför finalen

Trots en strulig helg i Västerås så tar Nils Andersson med sig en ledning på 20 poäng till SM-finalen i Rallycross i Arvika.

– Skaplig poängutdelning ändå, sammanfattar KMS-föraren efter en andra- och en fjärdeplats under helgens dubbeltävling i Supercar Lites.

Rallycross-SM drog vidare till Västmanland under helgen. Nils Andersson åkte dit med en klar ledning i Lites-klassen och kunde i bästa fall i praktiken ha säkrat SM-guldet. Riktigt så bra blev det nu inte utan Andersson fick kämpa för varje poäng i ett adrenalinspäckat startfält.

Lördagens kval blev en kämpig historia och 21-åringen från Arvika fick nöja sig med att stå i andra ledet i semifinalen. Där tog han en tredjeplats och därmed sista rutan i finalen.

– Struligt kval, men stolpe in i finalen, summerar Andersson, som körde upp sig till en andraplats efter kompisen Linus Östlund.

Söndagen började också med en motgång i form av en punktering i första kvalomgången.

– Oturlig Q1, men därefter två bra kvalomgångar och en bra semifinal.

Med två andraplatser i de sista kvalrundorna så startade Nils i pole position i andra semifinalen där det blev seger.

Därmed var det slut på flytet för den här helgen. I finalen tappade han placeringar på grund av tekniska problem.

– Redan när jag släppte upp kopplingen i finalen märkte jag att motorn inte gick som den skulle.

Med sämre effekt än konkurrenterna kunde han inte kämpa om en pallplacering, men tog sig i mål som fyra, trots tuff uppvaktning bakifrån.

– Jag fick en smäll på sista varvet, så vi har en del jobb att göra på bilen nu, förutom motorproblemet.

Tre veckor har Nils och Kristoffersson Motorsport på sig att få Lites-bilen i toppskick igen. Då vankas SM-final hemma på Westom-banan.

– Det är ju en bana jag kan i alla fall, men allting kan hända. Det såg vi inte minst den här helgen.

20 poängs ledning är en rejäl marginal med bara en tävling kvar, men Martin Enlund har chans att ta sig förbi om Andersson skulle få stora problem.

– Minst silver är säkrat, men teamet har gjort ett så bra jobb hittills, så jag tycker vi är värda att få ta hem en guldmedalj till Arvika, avslutar Nils Andersson.