Racing

Historisk VM-poäng för Joel Eriksson

Joel Eriksson nådde en milstolpe i världsmästerskapet för elbilsracing, ABB FIA Formula E World Championship (”Formel E”), när han körde hem karriärens första VM-poäng vid helgens tävlingar i London.

Joel Eriksson (SWE), Dragon Penske Autosport.

Eriksson fick med sig en tiondeplats från det andra av helgens två race på den unika inom- och utomhusbanan vid utställningshallen ExCeL i den brittiska huvudstaden, och knep därmed den sista poängen på spel.

Den 23-årige skåningen skriver därmed in sig i historieböckerna som den förste svensken att ta poäng i ett VM-klassat race för elektrisk motorsport. Resultatet kommer i Erikssons sjätte start i Formel E.

– Det känns förstås jättekul att få med sig en poäng härifrån London, säger Joel Eriksson. Det är min första VM-poäng i motorsport. Mitt mål under de här inhoppen i Formel E har varit att just få med mig en poängplats; det är lite grann som en seger för oss just nu. Det var ett väldigt händelserikt race, men vi gjorde det så bra vi kunde med våra förutsättningar och jag är glad att det räckte till det här resultatet idag. Bra jobbat av hela teamet.

Eriksson backade upp resultatet i söndagens race med en 16:e plats i det föregående första loppet för helgen en dag tidigare, där han också tog målflagg som bäst placerade DRAGON / PENSKE AUTOSPORT-chaufför.