Rallycross

Walfridson trea i rallycross-SM och femma i RallyX Nordic

Torsbysonen Jimmie Walfridson uppfyllde helgens mål med att säkra SM-bronset under finalen i RallyX Nordic på Tierps Arena i helgen. Samtidigt klättrade han en placering i totalen.

Foto: Jan Kåre Rafoss

I helgen kördes finaltävlingen RallyX Nordic och rallycross-SM. Jimmie låg inför tävlingen på delad tredjeplats i Svenska Mästerskapet och på sjätteplats i RallyX Nordic. Målet var att säkra SM-bronset i klassen Supercar Lites och avancera i det Nordiska Mästerskapet, vilket han lyckades trots att han hade en motig helg.

– Jag hade en lite för dålig grundomgång där jag bröt i mitt första heat, men jag hade en bättre semifinal. Jag behövde en femteplats för att säkra SM-bronset och det lyckades jag iallfall med i helgen, säger han.

Banan i Tierps Arena är en annorlunda rallycrossbana. Startrakan är en dragracingbana, följt av en 180-graders kurva. Där smällde det en hel del när ingen av bilarna ville ge sig. I en av de smällarna hamnade Jimmie som tvingades bryta sitt första heat. Han fick därefter starta i ytterspår i sina tre övriga omgångar och lyckades inte notera några topptider. Han avancerade dock upp några placeringar och slutade tia i grundomgången.

I semifinalen startade han i femte spår i sista ledet och lyckades köra upp sig till tredjeplats och kvalade därmed in som sjätte bil i finalen. Där var han femte bil ut ur första kurvan och det blev även placeringen över mållinjen.

– Den här säsongen har varit väldigt upp och ner, men jag tar med mig mycket positivt. Bland annat har jag haft väldigt bra varvtider, men inte riktigt lyckats knyta ihop säcken. Att få mer jämnhet i körningen är något jag jag får arbeta lite med, men annars har utvecklingskurvan i år varit bra, tycker jag. Nu ska jag jobba på att försöka få ihop en budget så jag kan köra även nästa säsong. Och jag vill samtidigt passa på att tacka JC Raceteknik, alla samarbetspartners, familj och vänner för allt stöd i år, avlutar Jimmie.

I SM-tabellen blev det förövrigt trippel värmländskt när Linus Östlund kammade hem guldet före Simon Olofsson och Jimmie knep bronset.