Rallycross

Marklund siktar på EM-seger

Anton Marklund är nästa förare att kliva in hos Hedströms Motorsport. Han tar plats bakom ratten i den VW Polo han själv varit med och utvecklat hos Marklund Motorsport. Anton gör nydebut i Polon redan under deltävling 3 och 4 av RallyX Nordic i Höljes och kör sedan även EM för teamet.

 Foto:  Hedströms Motorsport

Det har varit en hektisk försäsong hos Hedströms Motorsport. Nu kan äntligen årets EM-lineup i teamet avslöjas till fullo. Anton Marklund förstärker med start redan vid RallyX Nordic:s deltävlingar i Höljes.

– Planen var från början att köra de två inledande VM-deltävlingarna i Norge och Sverige, men efter en del fundering så blev siktet i stället inställt på att försöka gå för EM-seger i Höljes. Anton har mycket erfarenhet och data från bilarna, vi har haft kontakt under en längre tid för att hitta på något tillsammans, säger Peter Hedström.

Förutom Anton Marklund så blir det Dan Öberg och Peter Hedström som kör EM-öppnande Höljes Magic Weekend i början av Juli.

Anton kommer från dubbla VM-säsonger i Renault Mégane Supercar med GCK Motorsport och känner sig inspirerad inför möjligheten att få köra Rallycross även i år. Tillbaks i bilarna han tog EM-guld och EM-silver med. Att trots tuffa tider få möjligheten att köra Rallycross igen känns kul efter två år i VM med flera pallplatser.

– Man blir nästan lite nostalgisk, det känns som att komma hem igen, jag har ju lagt så enormt mycket testvarv i de här bilarna när vi utvecklade dom, berättar Anton Marklund.

Bilarna har gåtts igenom minutiöst och är nu uppdaterade och redo inför de premiärtävlingar som väntar. Anton har redan hunnit avverka ett endagstest med dessa VW Polo Supercars på Höljesbanan förra helgen.

– De har ett chassi som är väldigt förlåtande och lättkört, det ger föraren förtroende, vilket gör att man vågar gå för fullt redan efter ett halvt varv, menar Marklund.

Peter Hedström själv känner sig full av tillförsikt inför säsongen, där uppladdningen varit hektisk.

– Det ska bli riktigt kul med så bra teampersonal och våra förare, Lars Andersson, Anders Michalak, Dan Öberg och nu till sist också pricken över i:et med Anton Marklund som förare, det känns verkligen inspirerande att vi nu till sist även fått med föraren ur Marklundsteamet, resten har vi ju i stort sett redan, säger Hedström med glimten i ögat.

RallyX Nordic två inledande tävlingar på Nordjylländska Nysumbanen körs nu i helgen den 1:a och 2:a Maj. Dock utan Anton Marklund på startlinjen. Där är det i stället Anders Michalak och Lars Andersson bakom spakarna på teamets VW Polos. Anton väljer att i stället köra att antal testdagar inför RallyX Nordic i Höljes sant EM-premiären i Höljes.