Racing

Revanschsugen Brink klar för STCC

Tobias Brink slogs om STCC TCR Scandinavia-titeln 2020 hela vägen till finalen på Knutstorp, men snubblade på mållinjen och slutade på tredje plats. I år är han och Brink Motorsport tillbaka med siktet fast satt på SM-guld.

Brink Motorsport. Foto: Anders Helgesson

– Med tanke på hur vi presterat de senaste åren så finns det bara ett sikte för 2021 och det är STCC-guldet, säger Tobias Brink.

Brink Motorsport-föraren ledde mästerskapet inför finalen efter en stabil 2020-säsong där han bara var utanför topp fem tre gånger, med två segrar och sju av 12 möjliga pallplatser.

– Farten finns där utan tvekan, men vi måste sy ihop säcken. Vi sätter medvetet den högsta målsättningen för att sätta press på oss att leverera i år, säger Tobias Brink.

– Samtidigt har vi inga illusioner om att det ska bli lätt, snarare tvärt om. Mästerskapet ser ut att bli hårdare, men det ska vi använda som bränsle i vår satsning i år.

Tobias Brink kommer att köra en av teamets Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar där mer information slutgiltig teamuppställning kommer att avslöjas inom de kommande veckorna.

Till säsongen 2021 firar Brink Motorsport även femårsjubileum med huvudpartnern Promeister

– Vi är oerhört glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Promeister, utan dem hade våra framgångar de senaste åren inte varit möjliga och de är en nyckeldel i vår satsning för 2021 och framåt, säger Tobias Brink.