Rally

Rally Estland är över för Solberg

Oliver Solberg var tvungen att bryta Rally Estland på fredagen när det blev klart att en läcka i kylaren också hade skadat motorn i hans Hyundai i20 R5-bil.

När oturen var framme på tävlingens tredje specialsträcka på fredag förmiddagen lyckades 19-åringen köra bilen tillbaka till service med hopp om att starta på nytt på lördag morgon, men det visades sig omöjlig.

-Jag har många bra minnen från Rally Estland, men denna gången var det Inte meningen att vi skulle lyckas, sa Oliver Solberg.

-Vi körde över ett hopp och landade lite hårdare än planerat och kylaren fick ett läckage. Varningslampan för hög vattentemperatur tändes så vi körde till sidan av vägen och slog av motorn så snabbt som möjligt. Tyvärr visade det sig att motorn tagit skada och vi kan inte köra mer denna VM-tävlingen, sa 19-åringen.

Under de senaste två åren har Oliver Solberg vunnit WRC2-klassen i den estländska tävlingen. 2020-triumfen är hans enda VM-seger hittills i den näst högsta klassen. Solberg junior startade på bästa sätt på torsdagen med en snabbaste R5-tiden på shakedown.