Rally

Ekström och Bergkvist femma i Finland

Mattias Ekström och Emil Bergkvist blev bästa svenskarna i klassen WRC3 under rally-VM i finska Rovaniemi. Duon, som kör för teamet EKS JC, placerade sig på en femteplats i helgens deltävling.

STT/LEHTIKUVA 20210227 ROVANIEMI, Arctic Rally Finland, Day 2. Mattias Ekström. Kuva: Hannu Rainamo

Den svenska duon hade en lite tuff inledning, med fastkörning under shakedown och en tiondetid på SS1. Under lördagens första sträcka, SS3, hittade de flytet och kunde höja farten. De klättrade i resultatet och var uppe och nosade på en tredjetid på SS6. Tempot räckte tillslut till en hedersvärd femteplats i tävlingen.

– Det blev ett på många sätt lyckat rally, säger Mattias Ekström. Vi slutförde alla kilometer och utvecklade tempot genom tävlingen. Vi började för lågt på SS1, men därefter gick det uppåt och mot slutet kände jag mig självsäker och kunde hålla en hyfsat hög fart utan att ta några risker. Emil gjorde också ett bra jobb i bilen, så vi är nöjda.

Generellt sett gav Arctic Rally Finland många lärdomar och erfarenheter. Det är alltid nyttigt att få köra såhär många kilometer i hög fart, och jag ser det som en bra uppvärmning inför Extreme-E. Jag kan inte heller tacka alla fans nog som har hejat på oss via på sociala medier, alla samarbetspartners som stöttat oss under den här tävlingen och de som jobbade hårt i depån för att leverera en bra bil.

STT/LEHTIKUVA 20210226 ROVANIEMI, Arctic Rally Finland, Stage 2. Mattias Ekström. Kuva: Hannu Rainamo