CrosskartRallyRallycross

JC Raceteknik och EKS går ihop

De två framgångsrika teamen EKS och JC Raceteknik slår sig samman. Med samlad kraft bildar det gemensamma teamet EKS JC, och ambitionerna är höga.

Joel Christoffersson och Mattias Ekström.

JC Raceteknik och EKS är två team som båda tagit varsitt team-guld i rallycross-VM (FIA World Rallycross Championship). Det nyligen bildade teamet kommer gå under namnet EKS JC, med JC Racetekniks grundare Joel Christoffersson som teamchef. EKS JCs första tävling blir rally-VM (FIA World Rally Championship) i Finland redan i slutet av februari, där Mattias Ekström kommer till start i klassen WRC3 tillsammans med kartläsare Emil Bergqvist.

– Jag och Mattias delar samma tankesätt och inställning för sporten, säger teamchef Joel Christoffersson. Det är en av huvudanledningarna till att våra samarbeten har varit så framgångsrika, och ger oss också en stabil grund att bygga vidare på. För 2021 kommer vi helt klart att fokusera på rallycross-VM, med målet att inte bara vinna team-VM utan även förarmästerskapet. Vi kollar också närmare på flera andra projekt för att kunna bredda oss inom fler sporter än bara rallycross.

– Jag bildade teamet EKS under 2014 med ambitionen att vinna tävlingar och mästerskap och kunde uppnå det 2016 genom att vinna både förar-VM och team-VM i rallycross, säger Mattias Ekström. Under 2019 och 2020 tog JC Raceteknik våra bilar till toppen av tre stora mästerskap: RallyX Nordic, EM och VM. Från och med nu kommer Joel att ta hand om alla EKS och JC Racetekniks gemensamma projekt – rallycross, rally, crosskart och allt annat som kommer upp. Vi kollar också närmare på framtiden inom elektrisk motorsport, och förr än senare kommer det finnas en helt eldriven bil i vårt garage.