Rally

Bara nästan för Solberg i sekundstriden om segern

Endast 1,2 sekunder skiljde Oliver Solberg från säsongens andra VM-seger i Rally Portugal under söndagen.

Oliver vann sju av 19 specialsträckor i tävlingen. Andraplatsen totalt i WRC2-klassen förde Solberg betydligt närmare toppen i kampen om titeln – bara en poäng bakom VM-ledaren Yohan Rossel.

Britten Gus Greensmith och hans svenska kartläsare Jonas Andersson vann. Trea blev de norska ekipaget Andreas Mikkelsen och Torstein Eriksen.

Tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson ledde 21-åringen WRC2-klassen med över en halv minut på lördagen. Men under natten till söndag fick Solberg ett tidsstraff på en minut. Rallystjärnan ville visa upp sig för publiken med två donuts efter att ha avslutat dagens sista specialsträcka inne på rallycrossbanan i Lousada. Han bröt därmed mot tävlingens regler.

– Tyvärr glömde jag helt bort den regeln. Det enda jag tänkte på var att ge åskådarna lite extra show, sa Oliver Solberg.

Tidsstraffet skickade ner honom till en andra plats, 24,6 sekunder bakom Greensmith.

Solberg vann alla fyra specialsträckorna den avslutande dagen och slutade endast 1,2 sekunder bakom vinnaren till slut.

– Vi försökte allt vi kunde, men det gick inte. Det är bara att gratulera Greensmith och Andersson.