Racing

Kristoffersson upp i mästerskapsledning

Det blev stor dramatik vid sidan av banan under STCC-helgen på Gelleråsen. Tre bilar från PWR-stallet diskvalificerades efter första racet. Därmed tog Johan Kristoffersson sin första seger för säsongen och med hjälp av en andraplats i andra racet, efter ännu en diskning, så är Volkswagen Dealer Team BAUHAUS-föraren uppe i ensam mästerskapsledning.

Johan Kristoffersson startade från ruta fyra i första racet på Gelleråsen-banan utanför Karlskoga. Han fick en riktigt bra start och klämde sig in som trea i första kurvan. Den positionen bevakade han sedan till mål. Daniel Haglöf och Philip Morin la beslag på de högsta nivåerna på prispallen, men efter en inlagd protest diskvalificerades Haglöf, Morin samt även Robert Dahlgren. Seat-bilarna visade sig ha ett icke homologerat avgassystem, ett regelbrott som innebar nollor i protokollet.

-Vi har känt hela säsongen att de har haft ett visst övertag på oss, framför allt i accelerationen, kommenterar stallchefen i Volkswagen Dealer Team BAUHAUS, Tommy Kristoffersson och fortsätter:

-Självklart är vi nöjda med att det blir ett jämnt och bra mästerskap, men samtidigt ger det en fadd eftersmak och man funderar på hur det skulle ha kunnat se ut under säsongen.

Även Johan Kristoffersson tyckte att det var med blandade känslor han tog emot de 25 poängen för segern – med viss fördröjning.

-Det är ju jättekul att leda mästerskapet, men jag hade naturligtvis gärna kört mig till det istället.

På ett sätt gjorde Johan det ändå, med sin stabilitet. Tredjeplatsen som blev en förstaplats fylldes på med en andraplats i andra racet. Där startade Kristoffersson från sjunde rutan, men ännu en vass start gav bra förutsättningar för avancemang.

-Två kanonstarter idag, berömde Johan sig själv.

Kristoffersson tog sig upp på fjärde plats och stack sedan in nosen innanför Oliver Söderström för tredjeplatsen. Även här blev det en uppflyttning i efterhand, då segraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky också diskades av samma anledning.

-I första racet var jag inte nöjd med bilen, men det fungerade mycket bättre i andra, så ett stort tack till teamet som fixade det, säger Johan.

Att han nu dessutom, hastigt och lustigt, har tagit sig upp i topp på mästerskapet på 123 poäng gör inte saken sämre inför fortsättningen.
-Jag hoppas på en bra avslutning på säsongen. Nu gäller det bara att rusta för att knyta ihop säcken.