Racing

Dubbelt Lukas Sundahl i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen

Lukas Sundahl tog en dubbelseger när den femte deltävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgjordes på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga. Smålänningen vann heaten från pole position och efteråt fick han dela prispall med sina främsta konkurrenter i mästerskapstoppen, Roar Lindland och Oscar Palm.

Lukas Sundahl kom till Karlskoga med sex poängs ledning till Roar Lindland. Söndag kväll återvände Sundahl hem till Växjö med ett dubbelt så stort försprång i mästerskapstabellen.
– Det var skönt att dra ifrån lite efter nollpoängaren i det andra racet i Tyskland senast. Kanske var det här min bästa racehelg den här säsongen, även om jag tycker att premiären i Knutstorp också var bra. Jag vann båda racen och tog bonuspoängen för snabbaste varv. Det går inte att göra så mycket mer, sa en glad och samlad Sundahl.

Lukas Sundahl, Foto: Micke Fransson/teambild.se

Laddar för revansch
Roar Lindland, tvåa i båda heaten, hade självklart hoppats på att kunna ta in några poäng på Sundahl i Karlskoga.
– Vi laddade för en dubbel här, men Lukas var snabb så det är bara att lyfta på hatten. Själv saknade jag det sista lilla fartmässigt, säger norrmannen, som kommer rejält revanschsugen till hemmatävlingen på Rudskogen 8-9 september.
När Carrera Cup gästade den norska banan i våras noterades Lindland för bästa facit av alla förare i mästerskapet. Han var tvåa i det första heatet och vann det andra.
– Jag trivdes på Rudskogen, banan är grym så det ska bli kul att komma tillbaka dit, säger han och medger att han måste sätta in en attack på Sundahl på hemmaplan för att skapa bästa möjliga förutsättningar inför finalen på Mantorp Park.
– Ja, så är det. Men det är fortsatt tajt i toppen och man är inte i mål förrän man tagit sig igenom sista svängen i finalen.

Palm dubbeltrea
Oscar Palm hade rygg på Lindland i båda heaten, men fick ändå nöja sig med två tredjeplatser.
– I slutet på det första heatet hade jag lite slagläge på honom, men då kom det några varvningar i vägen. Men jag tror inte att jag hade dykt på honom där ändå. Däremot så var jag betydligt snabbare i race två, men Roar körde smart, visste exakt när han skulle bromsa för att Pontus Lundqvist skulle ta in och börja fightas med mig. Så jag fick börja titta lite bakåt, sa Palm, som även passade på att ge Lukas Sundahl en eloge för hans körning och fart i helgen.