Racing

Hansson till Porsche Junior Programme Shoot-out

22-årige Robin Hansson (Fragus Motorsport) från Göteborg har valts ut som en av 12 förare i världen till Junior Programme Shoot-out Event, ett internationellt förartest som utvärderar de snabbaste och mest kompletta förartalangerna från samtliga nationella Carrera Cup-mästerskap.

Robin Hansson på Ring Knutstorp i Maj 2019.
Foto: Micke Fransson/teambild.se

– Det är väldigt spännande såklart! En chans för mig att lära från Porsche Motorsport och mäta mig mot de allra bästa Carrera Cup-förarna i världen, säger Robin Hansson. Jag kommer att göra allt jag kan.

Testet genomförs den 16-19 november på Algarve International Circuit, strax norr om Portimão i Portugal. Vinnaren får en startplats i Porsche Mobil 1 Supercup och ekonomiskt incitament för säsongen 2020.

– Det här är en välförtjänt möjlighet för Robin, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Detta är en fin chans att visa upp sig på den internationella arenan och inför ingenjörerna från Porsche Motorsport. Robin är tveklöst en av Skandinaviens mest spännande förare. Det kommer att bli intressant att följa hans utveckling.

Robin Hansson har varit en av de tongivande förarna i svensk racing under de senaste åren. Redan inför säsongen valdes han ut till Porsche Sveriges förarutvecklingsprogram, Driver Development Programme. Under 2019 har han visat att han tillhör den absoluta eliten.

Seger i sju deltävlingar gjorde Hansson till den mest vinstrika föraren i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia. På sin väg mot andraplatsen i mästerskapet satte han även flest antal snabbaste racevarv och fick ta emot seriens prestigefyllda Fastest Lap Award.