Rally

Svenska RallyCupen 2020

Tävlingskalendern för Svenska RallyCupen 2020 har publicerats. Sex erkänt populära deltävlingar ses i kalendern och ett nytt samarbete med en rejäl prispott att tävla om.

Christoffer ”Chribbe” Haglund och Jens Jakobsson körde hem Svenska
RallyCupens 4wd klass 2019. Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se

Götenerundan, Kullingstrofén, EMK Kannan och Marknadsnatta känns igen från årets säsong, tillbaka efter ett års uppehåll är Gästabudstrofén i Nyköping. Ett sex år långt uppehåll från cupen har Laxå MK haft, men nu är man på tå och kör årets fjärde deltävling. En bra geografisk och kalendermässigt stark nionde säsong för cupen väntar.

En ny partner för Svenska RallyCupen 2020 har också presenterats, Hankook / GN Motorsport blir däckpartner med prischeckar till ett värde på 100 000 kr. Till det lägger man en återbetalning till tävlande som startar en deltävling med Hankook däck, en värdecheck på 500:- per tävling delas ut. Tillsammans med Svenska RallyCupen delar man ut en fri start i varje deltävling, till det lånar Hankook / GN Motorsport ut fyra däck.

Svenska RallyCupen 2020
9/5 Götenerundan, Götene MK.
30/5 Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
1/8 Kullingstrofén, Kullings MS.
29/8 Laxå Rallyt, Laxå MK.
12/9 EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
24/10 Marknadsnatta, V:a Östergötlands MK.