Rally

Dags för final i Svenska RallyCupen

På lördag körs Marknadsnatta final i Svenska RallyCupen. Fem specialsträckor där kampen om de sista poängen ska utkämpas.

Det finns många poäng att köra om, bland annat ger finalens ”powerstage” mer poäng än vanligt, 5, 3 respektive 1 poäng är fördelningen. Med sex deltävlingar innebär det att minst 1 tävling räknas bort i sluttabellen, för att få räkna bort finalen, måste man startat i den!

För den fyrhjulsdrivna klassen är det tätt värre, Mattias Nyström har bara tre poängs marginal till David Nattsson och båda har sedan tidigare en bruten deltävling att räkna bort – en annan som kan avancera är cupfyran Kim Nydén.

Kommer till Skänninge och Marknadsnatta som klar mästare gör André Nygren i Trimmat 2wd för A-förare, bakom tätare där framför allt Johan Svensson och Christopher Zeijlon kämpar.

Alexander Andersson har toppat B-klassen sedan säsongens start, bakom har Mathias Savela en matematisk chans att avancera men det räcker inte bara med att ta maximala poäng själv. Tätt bakom är Rasmus Holm, men han utan chans på seger i tabellen.

Fem poäng skiljer Robin Gustavsson och Kevin Eriksson bland C-förarna med 23 poäng att maximalt köra om, med i kampen är också trean Erik Hult.

Andra ekipage att komma som klara mästare är Kjell Fransson i Appendix K, ointaglig marginal till Peter Johansson som har tät kamp med helgens hemmaförare, Ruben Davidsson. 12:a totalt är Gunnar Asplund som bästa Appendix K -71 ekipage.

Stenhårt i grupp F A/B-förare, nu tre poäng mellan Daniel Suvala och Oscar Östlund som gör upp om segern. Båda har kört hem bra med poäng i samtliga deltävlingar och avgörandet kommer bli en kamp in på sista sträckan. Niklas Berglund håller tredjeplatsen och har marginal både framåt och bakåt.

Wilmer Jonsson på hemmavägar mot Trollhättans Mattias Holm i C-klassen, ledaren med 12 poängs försprång men också samlat poäng i samtliga deltävlingar mot Holm som har två nollor i protokollet. Som trea med chans på avancemang Jim Andersson.

Alexander Broberg och Håkan Johansson skiljs åt av åtta poäng, de har båda tagit poäng i samtliga deltävlingar. Chans på avancemang för Linus Erixon som inte behöver räkna bort poäng utan bara behöver addera nya. Femma är bäste C-förare i Sebastian Jahnson fyra poäng före Mikael Andersson.

Nästan klar mästare är Ungdomsåkaren Hugo Carlberg som har fyra segrar och en andraplats, kommer han bara från huvudstarten och får sin startpoäng så är det klart. Ville Larsson tvåa med poäng i samtliga körda deltävlingar.

Ungdomsåkaren Hugo Carlberg är en av de som vill säkra segern i helgens final. Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se.