Rally

Galet publikfrieri i San Marino

Johan Kristoffersson var euforisk efter sin debut i Rallylegend i San Marino.

– Helt galet! Folk var helt vilda, till och med på transporterna mellan sträckorna. Ett otroligt bra event.

I sina potenta Audi S1 RX från JC Raceteknik blev Kristoffersson, med co-driver Morten Erik Abrahamsen, och Ole Christian Veiby/Torstein Eriksen publikfavoriter bland de många engagerade fansen. På sociala medier kokade det efter nordbornas publikfriande uppvisning.

– Det blev många Instagram-videor där vi åkte runt och sladdade.

Parhästarna Kristoffersson och Veiby bjöd till ordentligt i tävlingen som inte var någon tävling.

– I och med att vi inte fick några tider i vår klass så var det bara att showa. Vi burnade och sladdade där det var mycket publik och bra stämning.

KMS-duon tillförde också en ny dimension när de bestämde sig för att duo-köra, tätt efter varandra genom slingriga kurvor – inför en extatisk publik.

– Det var en grej som vi kom på. Jag startade först och stannade för att vänta in Ole innan de partier där det var extra mycket folk.

Och mycket folk var det – oerhört mycket.

– Det pratas om att det var mer än 100 000 totalt. På en del sträckor vi körde på kvällen var det som att se gamla filmer från 80-talet, med folk mitt i vägen som springer undan när man kommer.

En förarmässig utmaning var det också för Kristoffersson, trots uteblivet tävlingsmoment.

– Första gången på asfalt med en bil som är så snabb på det här underlaget, det var väldigt svårt vid vissa tillfällen, men jag tog det ganska lugnt på en del ställen och showade där det var mycket publik.

Hög effekt, asfalt och publikfriande körning. Det slet på gummit…

– Däck tror jag inte vi har så många till salu efter den här helgen, avslutar Kristoffersson med ett skratt.