Racing

Fullt startfält i 24-timmarsrace på Mantorp

Till helgen avgörs Race4Fun 24H, Sveriges största 24-timmarstävling i racing. Tävlingen arrangeras på Mantorp Park utanför Mjölby, med mer än 50 deltagande team och upp mot 300 förare.

Tävlingen har arrangerats av Race4Fun AB sedan 2017, och lockar alltid stora startfält. I skrotbilar som är 20 år, eller äldre, på standarddäck ska deltagarna ge allt vad dom och bilen tål 24 timmar i sträck.

Tävlingen startar 12:00 på lördag och går i mål 24 timmar senare, 12:00 på söndag. Det team som kört flest varv under racet gång tar hem den åtråvärda segern.

Många starka team finns med i årets upplaga. Västgötska teamet Black Edition i sin diesel-BMW vann förra årets tävling, och finns på plats för att försvara segern. Dansk teamet NH Motorsport var på pallen förra året, och har tagit flera pallplatser och segrar under året i 8-timmarsrace.

Även Team 43, som förra veckan blev riksmästare i långloppsracing, ställer upp för att utmana i Race4Fun 24H.

– Med ett helt full startfält och 250-300 förare på startlinjen ser vi fram mot årets höjdpunkt, 24-timmars på Mantorp Park. Det är alltid en speciell känsla att avsluta säsongen med årets kanske tuffaste race, och vi ser fram mot att se teamen göra upp under 24-timmars tuff racing,säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

För den som vill komma och kolla på tävlingen på Mantorp Park under helgen är det fri entré, och det finns mat och dryck att köpa på området.

Förra året vann Black Edition med 597 körda varv, vilket motsvarar 1854,3 kilometer.