Rally

Nattsson vann Marknadsnatta men Nyström tog hem Svenska RallyCupen

Snabbast från start var Jari Saarinen, drog upp tempot direkt från ss1 men bröt på rallyts andra sträcka. Istället tog David Nattsson / Sebastian Johansson över klassen och höll den till mål. Tuff start med två punkteringar och knäckt styrstag för cupens ledande Mattias Nyström. Men efter service kom han igen, körde hem sträcksegrar och avancerar på sista sträckan upp som tvåa, vann sträckan och med bonuspoängen säkrade han Svenska RallyCupens 4wd klass före Nattsson och Kalle Gustavsson.

I den trimmade 2wd klassen för A-förare öppnade Adrian Ring i en Volvo 240 bäst, fortsatte snabbt genom ss2 men efter sträckan bryter ekipaget med tekniska problem. André Nygren och Emil Olsson som klara mästare åkte på i högt tempo, tog över ledningen och fortsatte mot seger, både i klass och totalt. Johan Svensson och Victor Karlsson följde för klassen, samma placeringar tog de i tabellen.

André Nygren och Emil Olsson vinner inte bara segern i Trimmat 2wd, de är snabbaste ekipage totalt över de lerhala sträckorna. Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se.

Fjärde bästa 2wd ekipage totalt ses Alexander Andersson / Kristoffer Ringström som tog i hårt, bland annat tvåa totalt genom ss3. Attack gav seger för B-förarna när han passerade Junior EM föraren Mille Johansson på sista sträckan. Trea i klassen för finalen ses Alexander Alexandersson. För Svenska RallyCupen var Alexander Andersson nästan klar före start och segern gav ingen konkurrent chansen. Mathias Savela och Rasmus Holm topp tre i tabellen.

Cupens ledare för C-förarna, Robin Gustafsson, bröt med tekniska problem redan på ss1. Genom klassen körde mest långväga föraren, Bodens Rasmus Hansén snabbast. In som tvåa i klassen Erik Hult, trea Kevin Eriksson. Tredjeplatsen räckte för att ta sig förbi gå förbi Gustafsson, trea Hult.

Sören och Pontus Carlsson körde hem Appendix K, rallyt slutar med tre Volvo 240 i topp med Mats Lindwall och Jonas Wallén bredvid på prispallen. Fjärdeplats i finalen för klare mästaren Kjell Fransson, bakom i tabellen Peter Johansson och Morgan Olsson.

Daniel Suvala öppnade grupp F klassen för A/B-förare bäst före Oscar Östlund – de båda skulle kämpa om den slutliga segern i Svenska RallyCupen. Östlund ökade tempo och vann tre sträckor på raken, ledde 1,6 sekund före Suvala inför avslutningen, både slutresultat och bonuspoäng kunde avgöra. Oskar och Daniel Andersson drog längsta strået, vann avslutningen, klassen och cupen. 4,8 sekunder skiljde till slut, in som trea Linus Johansson. Fyra poäng delade Östlund och Suvala i tabellen, in som trea Niklas Berglund.

För C-förarna avgjordes klassen på sista sträckan, Jim och Håkan Andersson gick förbi Mattias Holm och in som trea Lucas Axelsson. Det blev särskiljning i tabellen där Holm med två segrar i bagaget placeras före Wilmer Jonsson som plockat en seger. Finalens vinnare Jim Andersson tar tredjeplats i tabellen.

Alexander och Rickard Broberg tog årets andra seger i grupp E A/B-förare under finalen, tappade tid genom första sträckan men körde ikapp på resterande. Andraplatsen för Håkan Johansson och som trea Linus Erixon. Samma placeringar har ekipagen när tabellen summerats.

Albin Karlsson / Katharina Magnusson satte tempot för C-förarna, tre sekunder bakom Mikael Andersson och trea Sebastian Jahnson. Mikael och Sebastian tar fjärde och femteplats i gemensamma grupp E tabellen som bästa C-förare.

Starkt startfält med elva ekipage för Ungdomsrally, Hugo och Stefan Carlberg från Fagersta Mk visade än en gång snabbhet, tar säsongens femte seger i cupen vid sidan om en andraplats. Utmanade gjorde William Israels och Ville Larsson som tar pallplatserna.

För i tabellen stod Carlberg överst efter en fenomenal säsong, Ville och William bakom i tabellen när årets summeras.

Hugo Carlberg kollade lufttrycket inför start, höll för trycket och vann Ungdomsrally både i tävling och Svenska RallyCupen. Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se.