Enduro

Enduro EM i Skövde blev stor publikfest

Helgens Enduro EM i Skövde blev en stor publikfest. Arrangören uppskattar antalet besökare till omkring 13 000 personer. Totalt 160 åkare kom till start och under tävlingen har totalt 420 km avverkats på motorcykel.

Enduro EM har pågått i Skövde 8-12 augusti. Onsdagen och torsdagen bjöd på uppvisningar i MiniMoto och Quad-race samtidigt som teamen etablerade sig. Sedan följde tävlingar fredag-söndag. Totalvinnare blev Thomas Dubost och Skövdeåkaren John Salomonsson placerade sig på femteplats totalt. Skövdefavoriten Albin Elowson fick tyvärr bryta efter en krasch under första varvet mellan ET1 och ET2. För övrigt har tävlingen har flutit på mycket bra.

– Vi är väldigt nöjda med hela arrangemanget och har fått mycket positiv feedback från både åkare och besökare, säger Jesper Eriksson hos arrangerande FMCK Skövde.

Arenaområdet har utgjort EM-by och där har det varit liv och rörelse hela veckan. Besökare har strosat omkring och kunnat ta del av utställningar som visar upp 2019 års modeller av motorcyklar. Det är relativt ovanligt med en så stadsnära placering av en EM-tävling i Enduro och det har tagits emot mycket positivt av de tävlande.

– Tävlingen i Skövde har genomförts på ett mycket professionellt sätt och det har varit positivt för Enduron att få visa upp sig i stadsmiljö, säger Robert Svensson på SVEMO och fortsätter: – Den internationella organisationen har varit mycket nöjda med vårt genomförande och vi hoppas på att få fortsatt förtroende att arrangera internationella tävlingar i Skövde.