Dragracing

EM i världens snabbaste motorsport

 

317 team från 14 länder är hittills anmälda till EM i dragracing med start 23 augusti. Under fyra tävlingsdagar väntas nya rekord med förare ändå från Japan.

Det är årets andra EM-deltävlingen som hålls på Tierp Arena – Europas modernaste anläggning för motorsport. Publiken kan förvänta sig en massiv motorfest med enorma krafter som släpps lös. De svenska teamen kommer att möta stenhård konkurrens.

– Svenskarna dominerar i Pro Modified och Pro Stock vilka är några av de absolut snabbaste klasserna inom dragracing. Här är chansen stor att nya Europarekord kan sättas, säger Urban Axelsson, platschef på Tierp Arena.

Pro Modified och Pro stock har karosser och öppningsbara dörrar, och ser ut som “vanliga” bilar.

Generellt är de svenska förarna framstående inom dragracing. Det gäller inte bara i Europa utan även i sportens ursprungsland USA. Under den kommande EM-deltävlingen i Tierp är hittills 190 svenska team – från Ystad till Boden – anmälda. Tävlingsdagarna beräknas att dra upp till 40 000 besökare.