Racing

Stenhård STCC-titelstrid fortsätter med Kanonloppet

Sommarlovet är över för stjärnförarna i STCC TCR Scandinavia som återupptar en stenhård titelstrid på Gelleråsen Arena med klassiska Kanonloppet.

Regerande mästaren Robert Dahlgren är den jagade föraren efter en historisk helg på Knutstorp förra månaden med trippelseger som förde upp honom i en ledning med 32 poängs marginal över Oliver Söderström.

– Nu börjar den roligaste delen på säsongen när mästerskapet ska sättas inför finalen. Tre helger återstår och nu är det bara att växla upp. Att kunna upprepa den magiska helgen senast på Knutstorp tror jag blir svårt, men vi ska göra ett ordentligt försök. Vi har en tyngre bil och kvalet på Gelleråsen brukar alltid vara väldigt tight – helt klart en nyckelfaktor till framgång i helgen där vi måste leverera, säger Robert Dahlgren.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström är jämnheten själv hittills i år med fyra pallplatser av sju möjliga och en sjätteplats som sämsta resultat.

Dock har Audi-föraren inte segrat sedan 2020 och då tog han segern just på Gelleråsen Arena.

– Jag kör för seger i helgen, som alltid. Vi har en del vikt med oss på Gelleråsen, men vi jobbar hårt för att ta mest möjligt från situationen. Vi behöver fortsätta plocka poäng och jag kan knappt bärga mig inför helgens tävlingar efter sommaruppehållet, säger Oliver Söderström.

Tobias Brink har haft en blandad säsong hittills med ett par plumpar i protokollet och hela tre stycken andraplatser, fler än någon annan förare.

– Nu är det slutlekt, nu måste vi visa vad vi går för. Framförallt efter Knutstorp som var en stor besvikelse för oss, vi gjorde förarmissar som gjorde att vi inte fick med poängen vi skulle ha. Nu ska vi reparera skadan. Vi har inte testat med nya Audin på Gelleråsen, men vi känner oss ganska bekväma och har väldigt bra fart i bilarna, säger Tobias Brink.

Marius Solberg Hansen imponerade stort under förra tävlingen på Knutstorp där han plockade sin första STCC-pallplats med en stark tredjeplats i vätan.

Norrmannen har tagit över ledningen i privatförarmästerskapet och klättrat till åttonde plats totalt i mästerskapet.