Racing

Kristoffersson dominerar i norskt ösregn till STCC-ledning

Johan Kristoffersson dansade regndans inför STCC-tävlingarna i Norge där han med två dominerande segrar i svåra förhållanden tog hand om mästerskapsledningen med 14 poäng över tidigare ledaren och huvudrivalen Robert Dahlgren.

– Bilen fungerade fantastiskt i regnet och ett stort tack till teamet som gjort detta möjligt. Men allt kan hända i finalen, jag tog 14 poäng på Robert den här helgen och det finns inget som säger att han inte kan ta 15 poäng på mig nästa helg. Vi får jobba på hårt och hoppas på regn till finalen också, säger Johan Kristoffersson.

STCC-helgen på Rudskogen i Norge började med torr bana där PWR Racing – SEAT Dealer Team dominerade lördagens kval med Daniel Haglöf snabbast framför teamkollega Robert Dahlgren.

Men till söndagens båda tävlingar öppnade sig himlen och Volkswagen Dealer Team Bauhaus-föraren Johan Kristoffersson var oslagbar. I första tävlingen kämpade han sig från sjätte plats till ledning och i andra tävlingen från femte plats till ledning.

Regerande mästaren Robert Dahlgren var näst bäste poängplockare i Norge med en andraplats i första tävlingen och en tredjeplats i den andra.

– De gjorde ett bättre jobb i dag med en snabbare bil. Vi gjorde justeringar på bilen som var åt rätt håll, men vi måste fortsätta arbeta på det så att vi blir snabbare på blöt bana. Jag hade givetvis hoppats på att slåss om segern i dag, men det var så här det blev, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing – SEAT Dealer Team la beslag på platserna två, tre och fyra i första tävlingen framför Volkswagen-förarna Hugo Nerman, som vann junior-klassen JTCC, och Andreas Wernersson på platserna fem och sex.

I andra tävlingen var Lestrup Racing Team-föraren Andreas Wernersson bäst bakom Johan Kristoffersson med en stark andraplats efter att ha hållit ledningen i början.

– Jag fick en bra start och lyckades dra upp en lucka efter att ha kört om Mattias Andersson. Men sedan började mina däck gå varma och jag såg Kristoffersson närma sig. Jag försökte jaga honom men han var för snabb i dag. Jag är ändå nöjd med andraplatsen och min plan var att slåss om titeln på Mantorp, men grabbarna framför mig tog många poäng, säger Andreas Wernersson.

Philip Morin, som tog hand om JTCC-segern i andra tävlingen, korsade mållinjen som fyra med teamkollega Daniel Haglöf femma. Honda-föraren Mattias Andersson, som ledde tävlingen i början, slutade på sjätte plats.

Endast en tävlingshelg återstår av STCC-säsongen 2018 och kampen om den eftertraktade mästerskapstiteln kommer att avgöras på Mantorp Park den 21-22 september.

Volkswagen-föraren Johan Kristoffersson leder mästerskapet på 173 poäng, 14 poäng framför Cupra-föraren Robert Dahlgren medan Andreas Wernersson är trea, 39 poäng bakom Kristoffersson.

55 poäng finns fortfarande kvar att köra om vilket innebär att även Daniel Haglöf, som ligger på fjärde plats med 123 poäng, har en matematisk chans till titeln.

I teammästerskapet leder PWR Racing – SEAT Dealer Team på 284 poäng medan Volkswagen Dealer Team Bauhaus är tvåa på 217 poäng.

I JTCC (junior-SM) är det extremt jämnt mellan Hugo Nerman och Philip Morin som ligger i delad ledning med 169 poäng vardera.