Racing

Tung helg för Mattias Andersson

Årets andra tävlingshelg för TCR Scandinavia kördes på den gamla GP-banan i Anderstorp. Mattias Andersson var inledningsvis bra med fartmässigt och han var näst snabbast i första kvalet. I andra kvalet satte han tredje bästa tid, vilket gav honom tredje startposition till första racet.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Han höll sin plats i starten och på den långa flygrakan gick Andersson ut på utsidan av ledaren Robert Dahlgren, men lyckades inte komma runt. Istället kom Andersson i ett sämre läge och tappade ned till fjärdeplats i nästa kurva. Sedan blev det ett statiskt race där alla höll sina positioner till mål.

I det andra racet startade Andersson från sjätte rutan. Han tog en placering i starten och hade sedan bra häng på fjärdeplatsen, men ganska snart blev han uppvaktad bakifrån och tappade i stället en plats och gick i mål som sexa.

– Det var en frustrerande helg. Bilen går fort rakt fram, men vi hittade aldrig den riktiga farten för ett helt race. Nu måste vi hem och analysera den här helgen ordentligt så att vi kan komma igen starkare nästa gång, sa Andersson.

Till tävlingen anslöt tre danskar, varav en körde Honda. Det var Jonas Lynge, som vunnit den danska DS3 Cupen de två senaste åren. Han hade aldrig kört i Anderstorp innan. Han körde bättre och bättre under hela helgen och tog två niondeplatser.