Racing

Snabba ryck för Jimmy Eriksson – Nürburgring nästa

Bara några dagar efter den senaste sammandrabbningen på Zandvoort väntar nu nästa utmaning för Jimmy Eriksson i ADAC GT Masters. Helgens skådeplats är anrika Nürburgring i de tyska Eifelbergen, där den femte av totalt sju deltävlingar står i centrum. 

Eriksson kommer den här gången ta banan i besittning redan under torsdagen för en dags förberedande tester i den Zakspeed-drivna Mercedes-AMG GT3 han delar med holländaren Jeroen Bleekemolen. Därefter utspelar sig det ordinarie tävlingsprogrammet, med fri träning på fredag följt av dubbla uppsättningar kval och race på lördag och söndag.

– Det är några intensiva dagar i mästerskapet just nu, men det tycker jag bara känns skönt efter det långa sommaruppehållet vi hade, säger Jimmy Eriksson. Det är bra att vi har en extra testdag i morgon [torsdag]. Vi behöver jobba på i första hand vår kval-setup, och det är där vårt stora fokus kommer att ligga. Vi vet att vi har bra fart i racen, men vi behöver starta längre fram om vi ska kunna dra nytta av det. 

Under förra årets ADAC GT Masters-arrangemang på Nürburgring lyckades Mercedes-teamen bra. Zakspeeds ena bil var topp tio i båda racen – en stark bedrift i ett av Europas tuffaste och största GT-mästerskap med över 30 bilar till start – medan systerstallet HTP vann ett av racen och blev tvåa i det andra.   

– Nürburgring är en teknisk bana som passade Mercedes-bilen bra förra året, fortsätter Jimmy Eriksson. Det finns aldrig några garantier för att det ska se likadant ut i år, men förutsättningarna borde vara goda. Jag ser fram emot helgen och, återigen, att försöka förbättra våra kval så mycket som möjligt.

Alla säsongens race streamas live på adac.de/motorsport och youtube.com/adac.