Racing

Alonso tillbaks i Renault

Fernando Alonso återvänder till Renault’s Formel 1 team, och blir teamkamrat med Esteban Ocon 2021.

Fernando Alonso vid Monaco Grand Prix 2006. Foto: Glenn Dunbar/LAT Photographic

Renault vill bygga ett team kring två förare som kompletterar varandra, där erfarenhet och ungdom kombineras. Fernando Alonso’s fighting spirit gynnar hela teamet. Det finns starka historiska och emotionella band mellan teamet och Fernando, man vann två världsmästerskapstitlar tillsammans 2005 och 2006.

– Renault är min familj där jag har mina käraste minnen i Formel 1 med mina två VM-titlar, säger Fernando Alonso. Det är med stor stolthet och känsla som jag återvänder till teamet som gav mig chansen i början av min karriär och som nu ger mig möjligheten att återvända till högsta nivå. Mina ambitioner är i linje med teamets. Jag kommer att dela med mig av min erfarenhet till alla från ingenjörer till mekanikerna och mina teamkompisar. Teamet vill och har möjligheter att komma tillbaka på pallen, liksom jag.

– Fernando Alonso är en del av Renaults plan att fortsätta sitt engagemang för F1 och att återvända till toppen av startfältet, säger Cyril Abiteboul, VD för Renault Sport Racing. Hans närvaro i vårt team är en formidabel tillgång på sportnivå men också för det varumärke som han är mycket knuten till. Bandet mellan honom, teamet och fansen gör honom till ett naturligt val. Hans erfarenhet och beslutsamhet kommer att göra det möjligt för oss att få ut det bästa av varandra för att ta teamet till toppen.

Japans GP 2006, Suzuka. Foto: Glenn Dunbar/LAT Photographic.