Rally

Lyckad test för Rådström i Tjeckien

Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien för att testa sin nya bil från M-Sport.

– Testet gick bra, och det var första gången vi fick testa på nya Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland på asfalt. Nya bilen är helt klart snabbare, den har mer grepp i bakvagnen och mer traction med de nya komponenterna i drivlinan. Det var väldigt kul att kunna få en bra känslan direkt. M-Sport Poland har gjort ett fantastiskt jobb med nya bilen, säger Dennis.

Foto: Vandraq Studio

Testet är en del av uppladdningen inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport.

Dennis och Johan har inte suttit i tävlingsbilen sedan de vann VM-tävlingen Rally Sweden i februari tillsammans med nya teamet ORSAK Rally Sport, och ser fram mot att säsongen äntligen drar igång. Man ställer därför upp i Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia nu till helgen för att få ytterligare värdefull erfarenhet och mil i bilen innan EM.

– Det ska bli jättekul att få komma igång igen, säger Johan. Uppehållet har vart väldigt långt, så det känns nästan lite ovant att ta på sig overallen igen.

Helgens Rally Bohemia ingår i det Tjeckiska mästerskapet, och blir ett skarpt genrep för Dennis, Johan, teamet och nya Ford Fiesta Rally4 innan EM-premiären på asfalt i Italien om några veckor.

– Känslan inför tävlingen är bra. Vi har kört igenom alla sträckor och det finns både snabba och krokiga partier med bred och smal väg. Man kan gena en del på sina ställen. Vi kommer ta Rally Bohemia som vilken tävling som helst för att komma in i tävlingsbubblan och få en perfekt genomkörare inför Rom. Vi kommer som vanligt att gör vårt bästa här i Rally Bohemia, avslutar Dennis.

Foto: Vandraq Studio