Rally

Hedlund och Rådström kör Rally Costa Brava

I helgen körs Rally Costa Brava i nordöstra Spanien. Tävlingen skulle vara premiär i historiska europamästerskapet i rally, med på grund av Coronaviruset har EM-statusen tagits bort från tävlingen. Christer Hedlund står på startlinjen i sin Ford Escort MK2 från Viking Motorsport och som kartläsare har han rallyföraren Dennis Rådström, som tagit flera medaljer och segrar i Junior-VM och i år satsar mot guld i Junior-EM.

Foto: Alex Corbonell

– Det känns kul att vara här, vi är långt hemifrån och det är mycket nytt för mig med en stor tävling och asfalt. Men vi ser fram mot detta, säger Christer som är glad över att ha Dennis som kartläsare:

– Det är en ynnest att ha med Dennis i bilen. Han har mycket internationell erfarenhet och kommer med mycket bra tips på körningen och är bra med noterna. Det är en fördel att vara två förare i bilen. Vi är här för att ha kul och lära oss så mycket som möjligt, fortsätter Christer.

Dennis ser stora fördelar i sin egen utveckling med att åka tillsammans med Christer, förutom att ha roligt tillsammans i bilen.

– Det är ett riktigt drömscenario med fantastiska sträckor, häftiga bilar och bra ekipage. Det är riktigt mycket rallykärlek här, säger Dennis.

– Alla mil som går att få i en tävlingsbil är nyttigt, och det är alltid lärorikt att jobba mer med noter och utvecklas på det planet, avslutar Dennis.

Dennis och Christer kör i team med två andra svenska ekipage, där även Tomas Pettersson & Thomas Nilsson samt Anders & Ingrid Jonsen kör tävlingen och gör äventyret tillsammans.