Rally

Rådström avbryter EM-satsning

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby skulle i år gjort en satsning på Rally-EM och klassen ERC3 Junior tillsammans med kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik. Efter två starka resultat i de första EM-tävlingarna väljer nu Dennis och Johan att avsluta årets säsong och lägga fokus på ett starkt program till nästa säsong.

Foto: Vandraq Studio

– Rally är en ekonomiskt krävande sport, och arbetet med att få ihop ekonomin tar aldrig slut. Ibland går det arbetet bra, men i år har pandemin gjort att det blivit svårare och att fortsätta säsongen är tufft. Men vi ser väldigt ljust på framtiden och sitter definitivt inte stilla, utan det händer saker hela tiden som ser lovande ut inför nästa år, säger Dennis.

Säsongen 2020 har emellertid vart stark för Dennis och Johan som åkt mycket bil, och tar med sig fina framgångar från stora internationella tävlingar med segern i VM-tävlingen Rally Sweden som främsta resultat.

– Det har absolut inte vart en dålig säsong. Vi kom igång tidigt i vintras och har kört tre stora internationella tävlingar i VM och EM, och även kört en hel del andra tävlingar och tester. Vi tar med oss pallplatsen i EM i Lettland och segern i Rally Sweden som ett kvitto på en bra säsong, avslutar Dennis.