Rally

Rådström och Michelin i nytt samarbete

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby och däcktillverkaren Michelin har inlett ett samarbete, som innebär att Dennis kommer köra helgens VM-tävling Rally Sweden med Michelindäck.

Foto: Rådström Motorsport

– Michelin har sett potential i Dennis och haft ögonen på honom länge. När han nu inte tävlar i Junior-VM och kan välja däck fritt tog vi chansen när den dök upp, säger Thomas Carlsson på Däckproffsen, återförsäljare av Michelin.

– Vi vill genom samarbetet få en bra värdemätare på vår produkt och hoppas att detta ska ge ringar på vattnet. Vi vet att däcken är bra, och detta är ett sätt att visa det och marknadsföra våra produkter, fortsätter Thomas.

Dennis, och hans kartläsare Johan Johansson, har redan fått testa på Michelins tävlingsdäck när de körde över 10 mil test i sin Ford Fiesta R2T inför tävlingen.

– Vi ser fram mot samarbetet och att få prova Michelin i tuffa förhållanden. Vi vet sedan testet att däcken är snabba och håller bra, och det känns tryggt att köra med bra material, säger Dennis.

– Vi ser detta som ett naturligt steg i vår utveckling att få jobba med ett nytt däckmärke och utveckla bilen kring det, avslutar Dennis.