Rally

Stark insats av Lönnström i Rally Sweden

Efter en tuff start med bl.a. punktering på Rallyt Swedens första sträcka, så hittade Lönnström farten under tävlingen och kunde köra hem en åttondeplats i Junior-VM. Dessutom var de snabbast på två av rallyts nio sträckor.

Rallyföraren Pontus Lönnström från Nora körde under helgen sin första tävling i Junior-VM i rally i Värmland genom Rally Sweden tillsammans med sin kartläsare Stefan Gustavsson från Ludvika. Pontus och Stefan fick en tuff start på rallyt när de körde punktering tidigt på rallyts första sträcka och tappade flera minuter.

– Det har vart ett ganska bra rally. Vi fick en dålig början, men det blev bättre mot slutet. Vi hade inte farten inledningsvis med kunde öka allt eftersom och tog även två sträcksegrar, så vi är nöjda, konstaterar Pontus.

Tävlingen vanns av svenska Tom Kristensson och Joakim Sjöberg. Nästa deltävling i Junior-VM körs den 4-7 juni på den Italienska ön Sardinien. Nästa tävling för Pontus och Stefan blir om två veckor när premiären av Rally-SM körs i Vännäs.