Racing

Dahlgren klar för ny säsong med PWR Racing

Regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren har förlängt sitt kontrakt med CUPRA Dealer Team – PWR Racing och återvänder för att försvara sin titel efter fjolårets sensationella rekordsäsong.

– 2021 med PWR Racing var helt klart en av de bästa säsongerna i min karriär och att få fortsatt förtroende av dem känns givetvis oerhört kul, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren blev den mest segerrike STCC-föraren någonsin med totalt 46 segrar.

Norrlänningen säkrade elva segrar, 15 av 18 möjliga pallplatser och var aldrig sämre än femma under förra året, ett facit som ingen annan förare i mästerskapets historia kommit i närheten av.

– Roberts fjolårssäsong är en för historieböckerna och det fanns inga tvivel för oss om att fortsätta samarbetet med honom – nu är vi redo för en tuff STCC-säsong 2022, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

CUPRA-föraren har siktet inställt på en ny titel, men kommer att möta hårt motstånd i år från ett STCC-startfält som växer jämfört med 2021.

– Om någon tror att jag är mätt efter förra säsongen så kan de inte ha mer fel, säger Robert Dahlgren.

– Jag sätter aldrig min fot på en tävlingsbana utan målet att vinna och 2022 är inget undantag. Det kommer att bli tufft, speciellt då startfältet växer till i år, men förutsättningarna finns där och målsättningen är helt klart på titeln.

Foto: Anders Helgesson