Rally

Stark EM-comeback för Rådström

I helgen gjorde rallyföraren Dennis Rådström, Torsby, tillsammans med kartläsaren Johan Johansson, Valdemarsvik, internationell comeback när de debuterade i den högsta klassen i Rally-EM i Polen tillsammans med teamet GN Motorsport i en fyrhjulsdriven Ford Fiesta Rally2. Rådström och Johansson gjorde en stark insats och slutade som 12:a totalt i det tuffa startfältet i Rally Poland.

– Vi har inte gjort ett misstag på hela helgen, och har en utvecklingskurva som pekat uppåt hela rallyt. Vi måste försöka inse att det är vår fjärde tävling i fyrhjulsdriven bil, och vi behöver mer erfarenhet för att hänga med i detta getingbo till mästerskap. Vi är just nu hack i häl med mittfältet, så nu ska vi komma till Lettland om en knapp månad med nya friska idéer, summerar Dennis.

– Jag har en väldigt god känsla efter denna helg. Vi har jobbat stenhårt tillsammans hela helgen, och framförallt har vi haft väldigt roligt. Det känns otroligt bra att få vara tillbaka på internationell nivå tillsammans med Dennis, och jag är mycket stolt över vad vi presterar trots ett längre uppehåll och i en ny bil, fortsätter Johan.

Rally Poland var den första tillsammans med nya teamet GN Motorsport där de är teamkollegor med den dubbla världsmästaren Pontus Tidemand, som slutade 13:e med 18 sekunder upp till Dennis och Johan.

– GN Motorsport har levererat en grym bil och mycket passion. Johan har som alltid varit fantastisk. Stort tack till hela teamet och mina partners. Nu laddar vi vidare, avslutar Dennis.

Foto: Rådström Motorsport