Rally

Punktering stoppade segerjakten för Flodin

I helgen kördes den andra deltävlingen i årets rally-SM och Patrik Flodin och Göran Bergsten fick en ödesdiger punktering redan på rallyts första sträcka. Det stoppade deras chanser att vara med och slåss om segern i South Swedish Rally men deras starka körning lägger dem överst i SM-tabellen.

– Vi hade en otroligt roligt och tajt fight med Åhlin. De här täta kamperna är något jag saknat när jag körde Volvo och det fick oss att tagga till, säger Patrik.

Foto: Joel Carlsson

Patrik Flodin, Ilso MK och Göran Bergsten, Forshaga MC, låg inför den andra deltävlingen i rally-SM på andra plats i SM-tabellen. När South Swedish rally kördes i helgen fanns de på startlinjen i GK Door Team Swedens VW Polo GTI R5 för att försöka utmana om segern.

Dessvärre drabbades de av en punktering redan under den första sträckan på fredagen.

– Ca 2 km från mål inne på Millebygden i en snabb vänster över ett krön, med ett lyft, flyger jag lite för mycket och skär ett hål i vänster framdäck när vi landar. En groda från min sida helt enkelt, säger Patrik.

De tappar en halv minut med sin punkteringen och lägger sig på en tionde plats.

– Det är lite för mycket tid att tappa i det här sällskapet, säger Patrik.

Men de arbetar sig upp i resultatlistan och siktar under lördagen in sig på att jaga tredje platsen som Fredrik Åhlin innehar.

– Vi hade en otroligt roligt och tajt fight med Åhlin. De här täta kamperna är något jag saknat när jag körde Volvo och det fick oss att tagga till rejält. Jag slet lite med att gå ut som första bil och hade det tungt i lösgruset – det var ett tag sen vi gjorde det sist. Men det är spelets regler och jag lyckades ändå vinna två sträcksegrar, säger Patrik.

Patrik och Göran tog på näst sista sträckan över tredjeplatsen, men under sista sträckan (den sk powerstagen som ger extra SM-poäng) fick de se sig slagna med en futtig tiondel.

– Självklart är det jävligt surt att förlora tredjeplatsen med bara en tiondel, men tempot och kampen vi har haft med Åhlin har varit så otroligt kul att jag verkligen ser fram emot nästa tävling då vi ska slå dem, säger Patrik med ett skratt.

Trots att de slutar på fjärde plats i South Swedish Rally, lägger dig sig överst i SM-tabellen där de delar poäng med Fredrik Åhlin.