Rally

Rådström på pallen i Rally-EM

Den andra deltävlingen i Junior-EM i rally, ERC3 Junior, slutade med en andraplats för Dennis Rådström och Johan Johansson som tog en andraplats i helgens deltävling i Lettland där de tävlar för teamet ORSAK Rally Sport i en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland.

Foto: Vandraq Studio

– Vi får med oss ett riktigt bra resultat denna helgen. Det har vart lite upp och ner och vi har lärt oss mycket. Vägarna har vart helt fantastiskt och som alltid har teamet gjort ett grymt jobb. Vår Ford Fiesta Rally4 har funkat riktigt bra på de snabba vägarna här i Lettland, säger Dennis.

Estländaren Ken Torn vann tävlingen och leder mästerskapet. Dennis och Johan plockar viktiga poäng i mästerskapet efter sjundeplatsen i Rom tidigare i somras och ligger nu trea i den tuffa juniorklassen.

– Det har vart riktigt högt tempo i toppen och det har vart svårt att matcha dom ibland. Men vi har kört moget och det känns bra att bli tvåa och få med bra med mästerskapspoäng. Så vi är nöjda med tävlingen, avslutar Dennis.

Nästa tävling i Rally-EM, ERC, körs helgen 17-19 september på den Portugisiska atlantön Azorerna. Det är deltävling tre av totalt fem i juniorklassen i år.