Rally

Reiersen och Johansson tvåa i SM-debuten

18-årige Isak Reiersen imponerade stort i Boden under sin debut i rally-SM. Tävlingen slutade med både sträckseger och en andraplats i Rally4-klassen.

– En andraplats för mig och Johan. Det trodde jag inte, men oj vad bra det känns, säger Reiersen.

Det blev en stark inledning på säsongen för JC Raceteknik i R4-klassen och JSM. Under helgen kördes den första deltävlingen av rally-SM i Boden, och med minus trettio på termometern blev det en utmanande vintertävling.

Regerande RallyX Nordic-mästaren Isak Reiersen, Torsby, och tidigare JVM-vinnaren Johan Johansson, Söderköping, gjorde under helgen sin första tävling tillsammans. För 18-årige Reiersen, som endast kört åtta deltävlingar i ungdomsrally tidigare, var det första rallytävlingen med noter.

Duon inledde med tredjetider på SS1-SS4, följt av en andratid på SS5. På SS6 kunde de köra hem Reiersens första sträckseger, följt av två andratider på tävlingens sista sträckor. Prestationen räckte till en andraplats i tävlingen, och teamet tar med sig fina poäng till nästa deltävling: South Swedish Rally, 26-28 maj.

– Jag är grymt imponerad och stolt över Isaks prestation, säger teamchef Joel Christoffersson. Han har kunnat följa planen vi hade, hanterat nervositeten och även kunnat fightas i toppen – och tog till och med en sträckseger. Samarbetet med Johan har fungerat klockrent och jag ser fram emot framtiden med dem. Fortsätter Isak att utvecklas såhär under året kommer det bli riktigt spännande.